Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


The Met 2021: Eurydice
Opera-Teater & Ballet
The Met 2021: Eurydice

The Met 2021: Eurydice

ACT I
Orpheus og Eurydice, unge og forelskede, befinder sig på en strand. Eurydice er frustreret over, at Orfeus sind altid ser ud til at være andre steder. Men Orfeus overrasker hende; han binder legende en snor om hendes finger for at minde hende om deres kærlighed, og hun indser (lidt sent), at han har bundet den om hendes ringfinger, og at det er et forslag. Hun siger ja.

I Underverdenen skriver Eurydices far til hende et brev og tilbyder faderligt råd til hendes bryllupsdag. Han beklager, at han ikke ved, hvordan han får sine breve til hende.

Ved deres bryllup danser Orpheus og Eurydice. Eurydice siger, at hun føler sig varm og går ud for at finde en drink vand.

Når hun er alene udenfor, indser Eurydice, hvor meget hun savner sin afdøde far og siger, at hun altid havde troet, at der ville være "mere interessante mennesker" ved hendes bryllup. I det øjeblik dukker en mystisk, "interessant" mand op. Han hævder at have en penthouse -lejlighed.

I sin lejlighed giver Interesting Man Eurydice Champagne og laver frygtelig stemningsmusik. Han giver hende ikke brevet. Eurydice indser den situation, hun er i, og vender sig mod at gå. Den interessante mand afslører brevet. Eurydice forsøger at få fat i den og løbe væk, men hun snubler. Hun falder ned i hundredvis af trapper, ind i underverdenen, til hendes død.


AKT II
I underverdenen forklarer tre sten - Little Stone, Big Stone og Loud Stone - de dødens landes modbydelige bureaukratiske vogtere, at Eurydice er død, og at hun som død vil miste hukommelsen og al magt af sprog.

Eurydice ankommer til underverdenen i en elevator. Inde i elevatoren regner det på Eurydice. Hun mister hukommelsen.

Da hun træder ud af elevatoren, hilser hendes far hende. Eurydice aner ikke, hvem han er. Hendes far forsøger at forklare, hvad der er sket med hende.

I verden ovenfor sørger Orpheus over Eurydices død. Han skriver et brev til hende, men ved ikke, hvordan han skal få det til hende.

I Underverdenen bygger faderen et værelse ud af snor til Eurydice. Et brev falder ned fra himlen. Faderen læser det og fortæller Eurydice, at det er fra Orpheus. Navnet "Orpheus" udløser noget i Eurydice, og hun begynder at huske, hvem hun er. Endelig genkender hun sin far.

Orpheus sænker langsomt de samlede værker af Shakespeare til en understreng i underverdenen. Faderen læser for Eurydice fra kong Lear. Eurydice begynder at lære sprog igen, ord for ord.

Orpheus beslutter sig for at finde en måde at komme til underverdenen og bringe Eurydice tilbage.

I Underverdenen hører Stenene Orfeus synge ordløst, da han nærmer sig portene. Hans sang begynder at vække de dødes ånder. Bekymret kalder Stones deres chef, Hades, som også var den interessante mand.


AKT III
Orfeus synger pragtfuldt ved underverdenens porte. Hades dukker op og informerer ham afvisende om reglerne for at bringe Eurydice tilbage til verden over. Hun kan følge ham, men han må ikke se tilbage for at sikre, at hun er der.

Eurydice går i stykker mellem at følge Orpheus og blive hos sin far. Hendes far insisterer på, at hun går efter Orfeus og lever et fuldt liv.

Når hun ser Orpheus forude, er Eurydice bange. Hun er overbevist om, at det ikke rigtigt er ham. Hun følger efter, men til sidst skynder han sig mod ham og kalder hans navn. Orfeus vender sig forskrækket om. De elskende trækkes langsomt, hjælpeløst fra hinanden.

Faderen er øde nu, da Eurydice er væk. I fortvivlelse beslutter han sig for at dyppe sig i glemsomhedens flod og udslette sin hukommelse. Han taler stille og roligt anvisningerne til sit barndomshjem og sænker sig i vandet.

Eurydice vender tilbage til underverdenen og finder til sin skræk, at hendes far har dyppet sig i glemsomhedens flod og udslettet hans hukommelse. Hades dukker op igen for at gøre krav på Eurydice som sin brud. Hun beder hyggeligt et øjeblik om at forberede sig.

Hun finder en kuglepen i sin fars frakkelomme og skriver et brev til Orpheus, som indeholder instruktioner til hans kommende kone om, hvordan han skal passe på ham. Hun dykker sig i glemsomhedens flod.

Elevatoren stiger ned igen. I den er Orfeus. Han ser Eurydice ligge på jorden. Han genkender hende og er glad. Men elevatoren regner på Orfeus og udslettede hans hukommelse. Han træder ud af elevatoren. Han finder brevet Eurydice skrev til ham. Han ved ikke, hvordan han skal læse det.